ОСТАННІ НОВИНИ

Опозиція готова силою перешкодити новому закону про мови

|

Опозиція не виключає силових дій під час голосування в парламенті законопроекту «Про мови в Україні». Про це «Коментарям» повідомив нардеп від БЮТ-Б Василь Кравчук.

«У нас чітка позиція з цього питання. Прийняття цього закону – це початок кінця української мови та України в цілому», – зазначив Кравчук.

Разом з тим, відповідаючи на запитання щодо можливості силового варіанту подій в ході голосування, він зазначив: представники опозиції готові на всі можливі дії для запобігання голосування документа.

Як повідомляли «Коментарі», раніше в НУНС заявили: опозиція буде протидіяти прийняттю законопроекту Ківалова – Колесніченка «Про мови в Україні», але яким чином – не розголошують.

У серпні 2011 року депутати Верховної Ради від Партії регіонів Сергій Ківалов і Вадим Колесніченко зареєстрували в Раді законопроект «Про основи державної мовної політики».

Пізніше Венеціанська комісія зазначила, що в законопроекті «Про засади державної мовної політики» «регіоналів» Сергія Ківалова та Вадима Колесніченка недостатньо гарантій використання і захисту української мови.

 

Comments.UA

 Фото: ТСН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *