ОСТАННІ НОВИНИ

Бізнесмени називають Україну в трійці найкорумпованіших країн світу

|

Дедалі більше топ-менеджерів у всьому світі готові давати хабарі, щоби зберегти чи розширити свій бізнес, при цьому бажання продемонструвати економічне зростання переважує занепокоєння щодо етики чи навіть штрафів.

Про це йдеться у дослідженні, опублікованому 23 травня та проведеному аудиторською компанією Ernst&Young, дані якого наводить Reuters.Аналітики компанії твердять, що за даними їхнього дослідження, кількість топ-менеджерів, які готові давати хабарі, особливо, освоюючи нові ринки, зросла з 9% торік до 15%.”Зростання та етичне ведення бізнесу в умовах сучасних ринків можуть видатися конкурентами”, – сказав Девід Стульб з Ernst&Young.

При цьому, за даними дослідження, серед трьох країн світу, які сприймаються як найбільш корумповані: Колумбія, Україна та Бразилія. Втім, третина з опитаних у 43 країнах 1700 топ-менеджерів переконані, що корупція поширена в їхній країні.

З опитаних 400 фінансистів про згоду дати хабар, аби убезпечити бізнес, заявили 15%, ще 4% готові заплатити, щоби приховати фінансові показники.

“Ця група керівників не є великою в абсолютних показниках, але, якщо врахувати відповідальність, яка на них покладена, вони створюють значні ризики для своїх бізнесів та для рад директорів”, – цитує агенція Reuters дослідження Ernst&Young.

Джерело: ВВС Україна 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *