ОСТАННІ НОВИНИ

У Яворові стартував перший Міжнародний туристичний марафон

|

На цих вихідних у Яворові відкрито черговий літній туристичний сезон. Його приурочили до І Міжнародного марафону Любачів (Польща) – Яворів (Україна). Про це повідомив в.о. начальника Головного управління з питань туризму, євроінтеграції, зовнішніх зв’язків та інвестицій Сергій Кисельов, інформує прес-служба  ЛОДА.

Цей марафон включав презентацію туристичного  потенціалу регіонів обох країн. Його учасники  обговорили можливість створення спільних транскордонних туристичних продуктів та подальшу співпрацю у сфері туризму  обох країн. Керівництво Яворівського національного парку презентувало низку нових міжрайонних туристичних маршрутів: «Шлях Ченця», «Сплетіння розточанських коралів», «Скарби народного духу», «Сакральне мереживо Розточчя».  

Вибір місця проведення марафону також не випадковий. Адже Яворівщина – один з найбільш туристично привабливих регіонів області, переконують в прес-службі Львівської ОДА. Найпопулярнішими є: два курорти Немирів і Шкло, Національний природний парк «Яворівський», відпочинкові осередки «Козулька», «Верещиця», «Лелехівка», «Оселя Розточчя», природний заповідник «Розточчя». Тут функціонує  центр релігійного туризму Страдч, де пролягає Хресна Дорога з Єрусалимськими відпустами.  У Яворівському регіоні  є низка водних об’єктів, облаштованих для літнього сімейного відпочинку. Тут розташовані центри народних промислів з лозоплетіння, яворівської іграшки, ковальства, різьби з дерева. На території району функціонує мережа готельних, відпочинкових та ресторанних закладів.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *