ОСТАННІ НОВИНИ

КВУ закликає запровадити електронне голосування вже зараз

|

Голова правління Комітету виборців України Олександр Черненко переконаний, що незабаром в Україні запровадять електронне голосування, мало того, частково його можна було б запускати вже на прийдешніх виборах. Про це він заявив під час веб-конференції.

“Я вважаю, що за електронним голосуванням майбутнє. З іншого боку виборці, які зараз кажуть, що куплені всі комісії, після запровадження електронного голосування казатимуть, що туди втрутилися хакери, були там транзитні сервери і т. д., – говорить політолог. – У людей немає довіри до виборів як таких. Упевнений, що при електронному голосуванні той, хто програє буде першим казати, що це все сфальсифіковано, бо було якесь втручання тощо”.

На думку Черненка, електронне голосування буде доцільним тоді, коли в Україні з`явиться довіра до виборів і виборчого процесу як такого, і коли політики не будуть постійно підривати цю довіру своїми діями.

“Крім того, зараз це дуже важко технологічно зробити. Навіть якщо там по лінії Укртелекому до кожної дільниці якимось чином під`єднати. Є ж люди похилого віку, скажімо, старенькі бабусі, яким це взагалі навіть пояснити дуже важко”, – зазначив голова КВУ.

Він також додав, що жодна країна не переходила відразу на електронне голосування, завжди було це паралельно.

“Зараз у більшості країн воно є вибірковим: хочете голосуйте традиційно, а хочете по інтернету. Україні треба до цього йти. Я вважаю, що, можливо, елементи електронного голосування навіть на цих виборах вже можна було вводити. Але в тій гострій політичній ситуації, у тому протистоянні, яке зараз є, говорити про це, на жаль, не доводиться”, – резюмував Черненко.

Gazeta.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *