ОСТАННІ НОВИНИ

Туристична сфера повністю готова до прийому гостей Євро-2012

|

Чемпіонат Європи з футболу 2012 року – шанс продемонструвати світовій спільноті Україну з кращого боку, тож для багатьох європейських туристів 2012 рік завдяки проведенню Чемпіонату стане роком відкриття України. Про це повідомила голова Державного агентства України з туризму та курортів Олена Шаповалова в інтерв’ю журналу «Ukraine 2012», пише сайт Міністерства інфраструктури України.

«Туризм проголошено одним з пріоритетних напрямів розвитку економіки. Зокрема, це зазначено у Законі України «Про туризм», який покликаний створювати сприятливі умови для туристичної діяльності», – сказала Олена Шаповалова.

Втім, за її словами, до недавнього часу це положення було суто декларативним, оскільки за 20 років Незалежності так і не було визначено роль і місце туризму в економіці країни. «Сьогодні таке розуміння у держави є і, поза сумнівом, не останню роль у цьому зіграла підготовка до проведення в Україні чемпіонату Європи з футболу Євро-2012, – підкреслила голова Державного агентства України з туризму та курортів. – Суттєвий імпульс для розвитку отримав готельний сектор. Сьогодні завершується модернізація низки вітчизняних готелів у містах, які приймають Єврочемпіонат, ведеться будівництво нових готелів категорії 3-х, 4-х та 5-ти зірок. Крім того, з’являється велика кількість хостелів та кемпінгів, де також будуть розміщуватися туристи».

Для інформаційної підтримки туристів Державне агентство України з туризму та курортів нині розробляє Положення про туристичний інформаційний центр: документ декларує основні характеристики, вимоги та рекомендації, за якими повинна бути організована діяльність туристичних інфоцентрів.

За словами Олени Шаповалової, зараз туристична сфера повністю готова до прийому гостей Євро-2012. «Усі працівники туристичної галузі серйозно готуються до прийому іноземних вболівальників. І туроператори, і готельєри розуміють, що чемпіонат Європи з футболу 2012 року – це унікальна можливість продемонструвати готовність зустрічати туристів у майбутньому», – сказала вона.

Від проведення Євро-2012, насамперед, на думку Олени Шаповалової, виграє туристичний імідж країни. «Чемпіонат Європи з футболу 2012 року – шанс продемонструвати світовій спільноті нашу країну з кращого боку, зламати деякі наявні негативні стереотипи. Щоб до нас поверталися, необхідно відповідати очікуванням туристів. А це – якісні, безпечні умови проживання і харчування за конкурентними цінами, можливість орієнтуватися на вулицях міст і за їхніми межами, безперешкодний доступ до туристичної інформації в режимі он-лайн тощо,  – зауважила вона. – Маю надію, що завдяки Євро-2012 буде сформовано якісно новий, більш конкурентоспроможний на глобальному туристичному ринку національний туристичний продукт України».

При цьому Олена Шаповалова переконана, що культурна спадщина, давня історія, національна традиція і природа України можуть задовольнити будь-які вподобання та смаки. «Вважаю, що для багатьох європейських туристів 2012 рік завдяки проведенню чемпіонату Європи з футболу стане роком відкриття України», – сказала вона.

Що ж до подальшого просування України як туристичної держави на міжнародному туристичному ринку, то перш за все необхідно сформувати національний туристичний продукт. «Це не конкретний тур на продаж, а точна інформація про всі наші туристичні ресурси, переваги і недоліки. Сьогодні такої інформації немає – є лише окремі, дуже приблизні уявлення про те, якою є Україна туристична. Оперувати припущеннями у створенні і просуванні національного туристичного продукту – власне нашого туристичного обличчя – неприпустимо. Тож зараз Державне агентство України з туризму та курортів спільно з обласними державними адміністраціями розпочало роботу з ідентифікації, інвентаризації, паспортизації і комплексної оцінки туристичних ресурсів», – повідомила Олена Шаповалова.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *