ОСТАННІ НОВИНИ

Україна та Польща забезпечать облаштування під’їзних шляхів до прикордонних переходів

|

Облаштування під’їзних шляхів до прикордонних переходів, залучення вантажопотоків до перевезень залізничним транспортом та лібералізація перевезень – основа подальшої співпраці України та Польщі в сфері транспорту та туризму. Такі напрямки окреслили віце-прем’єр-міністр України – міністр інфраструктури Борис Колесніков та віце-прем’єр-міністр – міністр економіки Республіки Польща Вальдемар Павляк під час V засідання українсько-польської міжурядової Комісії, що проходить в Києві 17-18 травня.

Нині співпраця торкається усіх сфер транспорту: найближчим часом очікується підписання міжурядової Угоди про авіаційний транспорт (її проект вже погоджено авіаційними адміністраціями обох країн), триває робота з погодженням Угоди про морський транспорт, активно ведеться співпраця в сфері дорожнього господарства.

Сторони підтвердили бажання продовжувати роботу над використанням технології «SUW 2000» в залізничних перевезеннях між Україною та Польщею.

З метою покращення транспортного сполучення між Україною та Республікою Польща держави забезпечать на відповідному рівні облаштування під’їзних шляхів до прикордонних переходів.

Сторони підтвердили значення будь-яких ініціатив, що впливають на ефективність використання транспортної інфраструктури, зокрема, активізацію діяльності щодо залучення вантажопотоків до перевезень залізничним транспортом.

За ініціативою Польщі невдовзі стартують переговори щодо Угоди між Урядом України та Урядом Республіки Польща про утримання прикордонних дорожніх мостових об’єктів.

За підсумками засідання Україна та Польща домовилися проаналізувати можливість лібералізації автомобільних перевезень у двосторонньому та транзитному сполученні (з урахуванням необхідності внесення змін до діючої двосторонньої міжурядової Угоди про міжнародні автомобільні перевезення від 18.05.1992 року).

«Ми закінчили роботу нашої Комісії. Обговорили низку питань, які стосуються зовнішньої торгівлі між країнами, с/г, енергетики, транспорту. У цілому ми задоволені співробітництвом, але думаю, що треба йти ще далі – товарообіг між країнами повинен неухильно зростати», – сказав Борис Колесніков.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *