Міська рада ігнорує житлові проблеми мешканців гуртожитків – ЛОР

|

18 травня на засіданні тимчасової контрольної комісії з розв’язання проблемних питань забезпечення житлових прав мешканців гуртожитків та сприяння дотриманню житлового законодавства суб’єктами підприємництва, очолюваної першим заступником голови Львівської обласної ради Петром Колодієм, депутати заслухали інформацію в. о. директора департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради Володимира Олійника про технічний стан переданих в комунальну власність гуртожитків м. Львова, яким надано статус житлового будинку, а також про експлуатацію гуртожитків комунальної власності. Про це повідомляє Львівської обласної ради.

Серед основних зрушень у роботі Львівської міської ради, зокрема в частині забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків, комісія відзначила, як позитив, передачу у комунальну власність гуртожитків на вул. Хімічній, 50, та на вул. Шевченка, 362, що належали ПАТ “Агрофірма “Провесінь”, і яким цього року надано статусу житлового будинку.

Петро Колодій зазначив, що за результатами піврічної роботи комісії було погоджено передачу гуртожитку на вул. Тичини, 14, у комунальну власність, Також було досягнуто домовленості щодо умов передачі гуртожитку на вул. Білоцерківській, 10, і за клопотаннями ТКК було повторно скликано районну комісію для проведення інвентаризації гуртожитку на вул. Городоцькій, 168, з метою підтвердження тривалості фактичного проживання у гуртожитку та припинено виселення його мешканців.

Начальник відділу комунальної власності обласної ради, член тимчасової контрольної комісії Мирослава Костюк наголосила, що із неодноразових звернень мешканців гуртожитків на вул. Зеленій, 57 та вул. Гайдамацькій, 12 можна зробити висновок про бездіяльність міської ради щодо вирішення житлових проблем громадян, внаслідок якої порушуються права мешканців гуртожитку в частині погіршення умов проживання та прав на отримання постійного житла.

Депутат обласної ради Оксана Юринець наголосила, що, стосовно гуртожитків комунальної власності, міська рада, керуючись Законом України “Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків” та наказом Міністерства житлово-комунального господарства України № 396 від 16.12.2009 р. “Про затвердження Положення про порядок передачі квартир (будинків), жилих приміщень у гуртожитках у власність громадян”, мала б винести на розгляд сесії ухвалу “Про залишення цілісного майнового комплексу в статусі “гуртожиток” та надання дозволу на приватизацію житлових приміщень”. Проте, до цього часу норма закону так і не виконана.

Під час засідання у депутатів виникла низка питань щодо передачі у комунальну власність відомчих гуртожитків і приміщень гуртожитків, орендованих підприємствами та організаціями. Однак, враховуючи те, що представники Львівської міської ради надали неповну інформацію про роботу у сфері захисту прав мешканців гуртожитків, прийняття рішення із зазначеного питання перенесено на чергове засідання тимчасової контрольної комісії з розв’язання проблемних питань забезпечення житлових прав мешканців гуртожитків та сприяння дотриманню житлового законодавства суб’єктами підприємництва.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *