ОСТАННІ НОВИНИ

У Львівській області впорядкували понад дві тисячі гектарів скверів та парків

|

18 травня під керівництвом першого заступника голови Львівської облдержадміністрації Богдана Матолича відбулося засідання організаційного комітету за підсумками проведення місячника озеленення, прибирання та благоустрою і Дня довкілля 2012 року. Про це повідомляє прес-служба Львівської ОДА.
Перший заступник  начальника Державного управління охорони навколишнього середовища у Львівській області Ганна Башта повідомила, що  в рамках місячника  впорядковано майже 2000 га парків, скверів та  алей. Найбільша кількість паркових зон прибрана у містах  Львів, Дрогобич, Трускавець та у  Сокальському  та Городоцькому  районах; висаджено майже 800 тис. шт. дерев та 50 тис. шт. кущів
Також ліквідовано 939 стихійних сміттєзвалищ, найбільше у Перемишлянському, Миколаївському, Сокальському, Буському районах, та у м. Львові. Упорядковано 496 сміттєзвалищ, найбільше у Бродівському, Золочівському та Сокальському районах.
Протяжність очищених від сміття берегів складає понад 1212 км. Найдовшу берегову лінію розчистили у Буському, Турківському та Яворівському районах. Також розчищено та упорядковано 426 джерел. Передовики – Турківський, Золочівський,  та Пустомитівський райони. 
Загалом участь у заходах взяло понад 650 тисяч чоловік.
За підсумками проведення місячника складено рейтинг районів та міст обласного значення. До уваги бралися такі показники: площа упорядкованих парків, скверів, алей, площа нових газонів, квітників, кількість ліквідованих стихійних сміттєзвалищ, кількість упорядкованих сміттєзвалищ, протяжність очищених від сміття берегів та кількість розчищених та упорядкованих джерел.
Отож, за результатами місячника озеленення, прибирання та благоустрою переможцями визнано  Золочівський, Сокальський та Буський райони, а також та міста обласного значення Трускавець, Борислав та Дрогобич.
Останні місця у Кам’янко-Бузького, Мостиського, Городоцького районів та міст Моршина і Самбора.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *