ОСТАННІ НОВИНИ

Жителі Львівщини їдять замало фруктів та риби

|

Жителі Львівської області їдять замало фруктів та риби, повідомив на прес-конференції президент Асоціації дієтологів України Олег Швець. “Жителі Львівщини споживають 125 грамів фруктів та 30 грамів риби на добу, хоча згідно з нормою слід споживати понад 300 грамів фруктів щодня і понад 100 грамів риби, тобто реальні показники утричі менші від норми” – наголосив він.

Водночас дієтолог зауважив, що жителі Львівщини переїдають — їх денний раціон в середньому становить 2800 кілокалорій, що перевищує денну потребу, особливо міських жителів — їхній раціон мав би становити максимум 2500 кілокалорій на день.

За словам медика, хвороби, викликані зайвою вагою, тільки за два місяці цього року забрали життя 4800 жителів Львівської області.

О.Швець нагадав принцип здорової тарілки — збалансованого раціону харчування, креючись яким людина не матиме зайвих проблем зі здоров`ям.

Три чверті раціону має становити рослинна їжа, чверть — білкова, а крім того усім конче налягати на кисломолочні продукти.

Водночас не варто зловживати продуктами з великим вмістом цукру, солі, насичених жирів та трансжирів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *