ОСТАННІ НОВИНИ

Через загибель дитини порушили справу за недбалість міліції

|

Прокурор Сихівського району міста Львова порушив кримінальну справа за фактом службової недбалості та неналежного виконання обов’язків правоохоронцями одного з райвідділів ЛМУ ГУМВС України у Львівській області, що спричинило тяжкі наслідки, – вбивство семирічної дитини (ч. 2 ст. 367 КК України). Про це інформує прес-служба прокуратури Львівської області.

Йдеться про випадок, що трапився 10 березня, коли  у Львові батько вбив  семирічну доньку.

Прокурорською перевіркою з’ясовано, що обвинувачений з 2008 року перебував на профілактичному обліку у зазначеному райвідділі міліції за зловживання спиртними напоями та як особа, схильна до насильства у сім’ї. За вказані порушення упродовж 2008-2010 років стосовно нього складено 5 адмінпротоколів. Незважаючи на це, службові особи правоохоронного органу не вживали заходів, аби запобігти насильству у цій сім’ї, зазначають в прокуратурі.

Зокрема, з  обвинуваченим належним чином не проводили профілактичну роботу, як це передбачено ст. 6, 12, 13 Закону України «Про попередження насильства у сім’ї». Про те, що родина з семилітньою дитиною потерпає від насильства, не повідомлено інші компетентні органи, які також повинні проводити відповідну роботу з такою категорією осіб, – служби у справах дітей, центри соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

     Окрім правоохоронців, неналежно спрацювали й посадовці Львівського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Відтак прокурором міста Львова внесено подання Львівському міському голові щодо незадовільної роботи установи. Поставлено питання й про відповідність займаній посаді керівника вказаного центру.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *