Паркувальники й надалі продовжують стягувати гроші з водіїв

|

Попри те, що заборона на стягування плати за стоянку машини у зонах без паркоматів діє вже з 1 квітня, кмітливі паркувальники знаходять все нові й нові аргументи для “доїння” водіїв. Одним із головних “козирів” персоналу парковок є заяви про те, що парковка прописана в Податковому кодексі, і вони платять податки з кожного паркомісця, пише “Сегодня”.

Проте у законі прописано, що парковка має бути обгородженою, зі шлагбаумами та паркоматами. Тому, за наявності невиконаної бодай однієї із умов, нав`язливих паркувальників-жебраків можна сміливо ігнорувати. При цьому жоден законодавчий акт такого виду податку або збору з фізичної особи, як “паркування”, не передбачає.

Ще одна хитрість від підприємливих власників парковок – переконування водіїв у тому, що територія стояночного майданчика належить місту, а власник авто нібито бере її в оренду і повинен за це заплатити.

“Якщо мова йде про оренду, то потрібно запропонувати паркувальнику показати документи на власність, довіреність на представлення інтересів власника землі і запропонувати укласти договір оренди”, – пояснив юрист Олексій Святогор, як відповідати на такий аргумент.

Також паркувальники часто вказують на знак “платна парковка” на якому обведені в кружечку цифри “10-15-20”. Але у чинних Правилах дорожнього руху такого знаку немає, натомість є з цифрами “10-25-50”. Тобто там, де висить перший описаний знак, платити немає потреби.

ТСН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *