ОСТАННІ НОВИНИ

Випробувальний термін на новій роботі хочуть збільшити до півроку

|

Новий Трудовий кодекс, який наразі обговорюється у парламенті, передбачає збільшення випробувального строку для шукачів роботи до 6 місяців, повідомив експерт Фонду суспільної безпеки Юрій Гаврилечко.

“Трудовий кодекс передбачає збільшення випробувального терміну до півроку з нинішніх 2 місяців. До речі, ця норма дуже вигідна роботодавцям. Адже, згідно із законодавством, він може в цей період платити мінімальну зарплату працівнику”, – зазначив експерт, пише “Коментарі”.

За його словами, ця норма тісно переплітається з ініціативою міністра соцполітки надати дозвіл роботодавцям не оплачувати стажування студентів.

“Власне, ця ініціатива Сергія Тігіпка і збільшення випробувального терміну – одного поля. Може так вийти, що роботодавець буде набирати людей на півроку і платити їм мінімальну зарплату або взагалі не платити. А потім, по закінченню терміну, звільняти і набирати нових”, – припускає фахівець.

Нагадаємо, у четвер, 17 травня, лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявив, що Трудовий кодекс парламент може прийняти до кінця травня.

Фото: Shutterstock 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *