ОСТАННІ НОВИНИ

У партійному списку опозиціонерів Батьківщина матиме 50%, Фронт змін - 45%

|

 

За даними джерел Тижня у Комітеті опору диктатурі, спільний партійний список формуватиметься на таких засадах: 50% висуває керівництво «Батьківщини» на чолі з Олександром Турчиновим та Андрієм Кожем’якіним, 45% – Арсеній Яценюк, 5% дістається іншим учасникам. Про це пише Олександр Крамар у черговому числі Українського тижня.

Автор відзначає, що фактично рішення приймає «тріумвірат» у складі Турчинов – Яценюк – Мартиненко. Причому останній бере найактивнішу участь у спонсоруванні об’єднання, зокрема вважається організатором Форуму об’єднаної опозиції, який відбувся 12 травня у Києві.

«Попри здобуття формального статусу «лідера об’єднаної опозиції», перед Арсенієм Яценюком дедалі чіткіше постає проблема рейтингу: рівень підтримки об’єднаних у суспільстві фактично «вперся в стелю», і надалі можна розраховувати в найкращому разі на символічне приростання рейтингу за рахунок відсотків політичних сил, що поглинаються, але це щонайбільше 3–4%», – пише Крамар.

Автор наголошує, що якщо риторика опозиціонерів не зміниться й гасла залишаться старими, то прогресу в електоральній підтримці не буде, а отже, Яценюк і Ко зможуть розраховувати лише на 30–35% мандатів за партійними списками.

 Тиждень

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *