ОСТАННІ НОВИНИ

Прокуратура Львівщини реагує на факти порушення прав дітей на працю та працевлаштування

|

Прокуратура Жидачівського району притягнула до відповідальності керівництво Жидачівського професійного ліцею за порушення вимог Закону України «Про професійно-технічну освіту», «Порядок надання робочих місць для проходження учнями, слухачами професійно-технічних навчальних закладів виробничого навчання та виробничої практики» та вимоги Кодексу законів про працю України. Про це інформує прес-служба прокуратури Львівської області.

З’ясовано, що керівництвом ліцею не контролювалося виконання укладених з підприємствами договорів на проходження учнями виробничої практики, що призвело до порушення їх інтересів та прав на оплату праці за фактично виконану ними роботу.

Зокрема, відповідно до чинного законодавства, підприємства повинні, нараховувати заробітну плату учням та студентам за їх роботу під час практики та переказувати її для виплати на рахунок навчального закладу або виплачувати безпосередньо на підприємстві. Більшість учнів професійного ліцею, які проходили виробничу практику протягом вересня – жовтня минулого року заробітну плату не отримали, хоч підприємці і перерахували частину цих коштів на рахунок ліцею.

Зважаючи на такі порушення, прокуратурою Жидачівського району внесено подання директору Жидачівського професійного ліцею з вимогою усунути виявленні порушення. До дисциплінарної відповідальності притягнуто 5 службових осіб ліцею. Окрім того, завдяки втручанню прокуратури учням навчального закладу, які проходили практику виплатили 5 тис. грн. заробітної плати.

Загалом, лише в цьому році органами прокуратури Львівської області на усунення аналогічних порушень внесено близько 50 документів реагування за наслідками розгляду яких 27 осіб притягнуто до відповідальності.
 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *