ОСТАННІ НОВИНИ

Майже 20 неповнолітніх матерів живе у Львові

|

Станом на травень 2012 року у Львові на обліку в управлінні соціального захисту Львівської міської ради перебувають більше 240 тис. сімей, з них 2,8 тис. багатодітних сімей, понад 4,4 тис. одиноких матерів (неповних сімей), і майже 20 неповнолітніх матерів. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Відповідно до законодавства управління соціального захисту здійснює ряд виплат, соціальних допомог цим категоріям львів’ян, як з державного, так і з міського бюджету.

«Зокрема, з коштів державного бюджету управління виплачує львів’янам державні соціальні допомоги: у зв’язку з вагітністю та пологами, на догляд за дитиною до 3-х років, одноразова допомога при народженні дитини, на дітей, які перебувають під опікою чи піклуванням, на дітей одиноким матерям, тимчасова державна допомога дітям, при усиновленні дитини, малозабезпеченим сім’ям, інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам», – повідомила начальник відділу пільг, соціальних допомог та компенсаційних виплат управління соціального захисту львівської міськради Леся Дронь.

З метою підвищення рівня соціальної захищеності багатодітних родин Львова та нівелювання прогалини в частині відсутності державних допомог багатодітним сім’ям, управління соціального захисту Львівської міської ради, за рахунок коштів міського бюджету, виплачує три види міських допомог, а саме:

– одноразову матеріальну допомогу багатодітним сім’ям на утриманні яких 4 і більше дітей на потреби, в розмірі 1 тис. грн на рік.

– одноразову допомогу сім’ям, які мають на утриманні 6 і більше дітей віком, в розмірі 7,5 тис.грн на рік.

– щомісячну виплату сім’ям, в яких одночасно народилося 3 і більше дітей в розмірі 500 грн., на місяць в продовж 2 років.

Більше інформації про різні види соціальних допомог можна отримати на сайті управління соціального захисту «Львів соціальний». Адреса: http://lvivsocialnyj.city-adm.lviv.ua.

Контакти відділів управління соціального захисту у районах Львова

Галицький:                   тел.:  235-80-83     (вул. Ф. Ліста, 5)

Личаківський:              тел.:  235-71-62     (вул. Театральна, 10)

Залізничний:                тел.:  295-82-28     (вул. Виговського, 34)

Франківський:              тел.:  237-50-81     (вул. Ген.Чупринки, 85)

Шевченківський:         тел.:  252-28-40     (вул. Липинського, 11)

Сихівський:                  тел.:  254-64-80     (просп. Черв. Калини, 66).

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *