ОСТАННІ НОВИНИ

25 травня пройде день безкоштовної зубної імплантації

|

 25 травня2012 року відбудеться Всесвітній день безкоштовної зубної імплантації. У рамках цього дня в усіх регіонах України та ще майже в 20 країнах світу, пройде акція «Якість життя для наших батьків». Як повідомляють організатори заходу, під час акції сотні лікарів-імплантологів одночасно проведуть безкоштовну імплантацію зубів та протезування для соціально незахищеним людям похилого віку.

Міжнародним організатором акції виступив Міжнародний альянс імплантологів, організаторами в Україні — Асоціація імплантологів України та Асоціація приватних стоматологів України.

Цього року акцію вже підтримали в Україні, Німеччині, Франції, Іспанії, Росії, Бельгії, Білорусії, Казахстані, Грузії, Польщі, Азербайджані, Болгарії, Італії, Молдові, Литві, Туреччині та на Кіпрі

Ініціатива проведення Всесвітнього дня безкоштовної імплантації виникла в Україні. Автор ідеї президент Асоціації імплантологів України професор Ярослав Заблоцький, зазначає, що знання та вміння імплантологів повинні застосовуватись не тільки для тих, хто може заплатити за це, а також для людей, які не можуть оплатити таку вартісну послугу, проте найбільше цього заслуговують та потребують. «Мало хто очікував, що стоматологи можуть брати участь в соціальних проектах. Ми обрали категорію людей похилого віку, які співвідносяться з нашими батьками. І наша мета ─ залучити чим більше лікарів-стоматологів, які, проводячи безкоштовну імплантацію, таким чином допомагатимуть цим людям відчути кращу якість життя», ─ підкреслює лікар Заблоцький. Акція пройде у всіх регіонах України та містах Київ і Севастополь.

На базі військового госпіталю Києва планується протягом одного дня, 25 травня, прооперувати 50 пацієнтів, встановити їм 200 імплантатів і в той же день встановити тимчасові зубні протези. Одночасно там будуть задіяні 30 операційних та хірургів, 30 робочих місць лікарів-протезистів і близько 25 бригад анестезіологів.

Загалом за два роки у рамках цього, вже міжнародного, руху встановлено біля 1500 зубних імплантатів майже 350 людям похилого віку в Україні, Польщі, Росії та Грузії. Кращі бренди світу безкоштовно надають імплантати в роботу стоматологам, а зубні техніки та ортопеди безкоштовно виготовляють зубні протези.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *