ОСТАННІ НОВИНИ

Корейські «Хюндаї» обслуговуватимуть українські спеціалісти

|

Вчора 15 травня фахівцями Укрзалізниці разом з представниками Hyundai Rotem було підписано контракт на сервісне обслуговування 10 електропоїздів Hyundai, які придбала Укрзалізниця. Про це повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури України.

За словами першого заступника генерального директора Укрзалізниці Миколи Сергієнка, згідно з умовами контракту, корейська сторона бере на сервісне обслуговування електропоїзди та протягом 5 років виконуватиме всі гарантійні зобов`язання щодо забезпечення якості ремонту та експлуатації.

За умовами договору корейська сторона готуватиме українських фахівців, які спочатку під технічним супроводом корейських спеціалістів, а надалі самостійно зможуть обслуговувати та ремонтувати швидкісні поїзди Hyundai в Україні.

«Уже зараз наших фахівців частково навчили технічному супроводу нової техніки. Умовами контракту передбачається, що за п`ять років ми придбаємо необхідні навички і надалі будемо проводити ремонти своїми силами. З боку Hyundai Rotem працюватимуть орієнтовно 15 фахівців. Корейська сторона також передасть нам усі технічні умови, документацію та програмне забезпечення, яке необхідне для проведення ремонтів і технічного обслуговування поїздів», – зазначив Микола Сергієнко.

За його словами, на перспективу обговорювалося також питання виробництва поїздів Hyundai в Україні. «Ми шукаємо потенційних учасників цього проекту, пропонуємо корейській стороні українських партнерів. Я вважаю, що вже сьогодні можна починати з 20% локалізації виробництва в Україні. А взагалі ми прагнемо досягти 40-50%, хоча в майбутньому, для потенційних наших партнерів ставимо завдання досягнення 60% використання у виробництві українських комплектуючих», – повідомив перший заступник генерального директора Укрзалізниці.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *