ОСТАННІ НОВИНИ

Незрячі вокалісти провели гастрольне турне у Польщі

|

Завершились гастролі учасників всеукраїнського мистецького проекту «Відчинилося життя» у Польщі. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

У гастрольному турне взяли участь оркестр Національного академічного українського драматичного театру ім. М. Заньковецької під диригуванням з. а. України Богдана Мочурада, з. а. України Леся Горова, незрячі вокалісти з Вінниці, Львова, Луцька, Мукачевого, Житомира, Сімферополя (Наталія Слюсарчук, Світлана Пашкіна, Василь Сукач, Марія Швардак, ансамбль «Гармонія», Степан Гончаренко, Зера Кіраджиєва).

«Своєю присутністю учасників концерту вшанували президент Замостя і Пулав, радні міст, поціновувачі музики і вокалу. Польські глядачі, як завжди, виявили усю свою любов і пошану до гарної музики та майстерного виконання. Оплески лунали не лише на адресу незрячих вокалістів. Оваціями завершились виступи заслужених артистів України – саксофоніста Андрія Вакули та скрипаля Тараса Івасика. Українців у Польщі вітали стоячи, акцентуючи увагу на віртуозності оркестру та відсутності подібного проекту на теренах Польщі», – розповідає керівник проекту «Відчинилося життя» Оксана Потимко.

Як зазначила Оксана Потимко, вперше концертна група поїхала на гастролі, маючи власну візитівку – логотип із зображенням білого лелеки і нотного стану, забарвленого у кольори веселки. За кошти проекту «www.openlife.lviv.ua», підтриманого Програмою розвитку ООН в Україні, усім артистам були пошиті футболки з вишитим на них логотипом і адресою сайту. Виготовлено також спеціальні наклейки для автобуса, який перевозить концертну групу.  

Нагадаємо, протягом 11-14 травня у різних містах Польщі відбувалися три концерти «Відчинилося життя».

Концерти організовано Товариством поляків м. Києва (голова – Анеля Юрковська) за фінансової підтримки Львівської обласної ради і управління культури Львівської ОДА.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *