ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські ІТ-шники неохоче розповідають про зарплатню

|

У Львові представники сфери інформаційних технологій не поспішають розкривати секрету оплати праці своїх працівників. Хоча йдеться про чималі заробітки. Про це сьогодні на прес-конференції з нагоди підписання Меморандуму про співпрацю служби зайнятості, органів влади, ІТ-компаній та навчальних закладів, зазначив директор Державного центру зайнятості Петро Петрашко.

«Під час ярмарків кар’єри, що відбувались у Києві та Харкові, на стендах від різноманітних компаній була вказана інформація, у яких саме фахівцях є потреба, про яку кількість вакансій йдеться та були зазначені зарплати, що пропонуються під ту чи іншу вакансію. У Львові цього немає. Ми підійшли до кількох стендів і спитали про оплату праці. Нам лише відповіли: «Висока заробітна плата»», – розповів П.Петрашко.

Своєю чергою представники ІТ-компаній стверджують, що важко визначити середній розмір зарплатні у цій сфері, оскільки оплата праці дуже сильно відрізняється в залежності від кваліфікації того чи іншого фахівця, а відтак і від завдання, що він виконує. Однак також підтверджують, що у цій сфері чималі зарплати. Відтак завданням підписантів Меморандуму є створення відповідних умов для того, щоб молодь могла не лише отримати робоче місце, але й підвищуючи свою кваліфікацію, успішно здійснювати кар’єрний ріст.

В.о. директора Львівського обласного центру зайнятості Василь Буртник зазначив, що можливо зорієнтуватись щодо розміру оплати праці за пропозиціями компаній, які звертались у центр зайнятості в пошуках працівників.

«Якщо запитують, скільки, то можу оперувати вакансіями, які поступають. За перший квартал 2012 року було більше 200 вакансій. Заробітна плата коливалась від мінімальної, а максимальна величина була 50 тисяч гривень у місяць. Я ще й перепитував у фахівців Центру чи бува нічого не сплутали, чи, можливо, кому не там поставили. Однак запевнили, що йдеться саме про таку суму», – зазначив В. Бортник.

Фото: ShutterStock 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *