ОСТАННІ НОВИНИ

Ахметов заборгував шахтарям Львівщини мільйони гривень,твердять рухівці

|

Компанія “Західенерго”, власником якої є найбагатша людина України Рінат Ахметов, заборгував шахтарям Львівщини мільйони гривень. Про це заявив на сесії облради голова фракції НРУ Андрій Корнат, повідомляє прес-служба ЛКО НРУ.

“Влада продовжує цілеспрямовано знищувати вугільну промисловість Львівщини. Викупивши ВАТ “Західенерго”, Ахметов робить все можливе, щоб шахти Львівсько-Волинського вугільного басейну не мали можливості збувати  вугілля, а відтак закривались. А це загрожує безробіттям, зубожінням шахтарських родин, зруйнованими долями. Вугілля затримується на складах шахт, адже теплоелектростанції, котрі тепер належать Ахметову, не хочуть його купувати. Олігархові вигідніше завозити сюди дешевше вугілля із Донбасу. А за те вугілля, яке шахти Львівсько-волинського басейну вже відвантажили підприємствам “Західенерго”, гроші шахтарям не повернули. Ахметов заборгував вугільникам Львівщини мільйони гривень. А це невиплачені зарплати та вимушені довготривалі відпустки за власний рахунок” наголосив депутат облради.

За його словами, так ідії влади та олігархів  викликають соціальну напругу в регіоні. “Все це призводить до соціальної напруги. Шахтарі не можуть бути впевненими у своєму майбутньому. І нинішній уряд не робить абсолютно нічого, щоб врегулювати загрозливу ситуацію” – наголосив А.Корнат.

Рухівці вимагають від голови ЛОДА “терміново втрутитись в цю ситуацію з метою врегулювання проблеми збуту вугілля на об`єкти “Західенерго” та повернення заборгованості  перед вугільниками Львівщини”.

Фото: Comments.ua 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *