ОСТАННІ НОВИНИ

Археологи занепокоєні земляними роботами на вулиці Лисенка

|

Сьогодні, 11 травня, працівники Науково-дослідного центру «Рятівна археологічна служба» Інституту археології НАН України зафіксували земельні роботи на ділянці по вул. Лисенка, 16-18 у Львові. Ділянка є буферною зоною території, що внесена до Списку світової спадщини ЮНЕСКО, і розташована на території історичного ареалу міста та в охоронній археологічній зоні «Б». про це повідомляє прес-служба НДЦ “Рятівна археологічна служба” Інституту археології НАН України.

«До нас звернувся археолог Микола Бандрівський щодо проведення земляних робіт на вулиці Лисенка, 16-18. На місце вийшли співробітники НДЦ «Рятівна археологічна служба», які зафіксували виїзд двох КамАЗів з землею. Навіть через паркан видно, що на ділянці ведуться потужні земляні роботи. Однак на саму ділянку археологів не допустили», – розповів працівник «Рятівної археологічної служби» Олександр Сілаєв.

За інформацією директора НДЦ «Рятівна археологічна служба» Олега Осаульчука, ділянка розташована на території історичної забудови Львова та впритул прилягає до території, яка занесена до Списку ЮНЕСКО. Відповідно до українського законодавства, будівництво у цій зоні передбачає проведення превентивних археологічних досліджень. Однак про жодні земляні роботи археологів навіть не повідомляли. Проект забудови також не був поданий науковцям для ознайомлення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *