ОСТАННІ НОВИНИ

Як Львівщина відзначить День матері

|

На Львівщині цими вихідними пройдуть заходи, приурочені святкуванню Дня матері, які проводитимуться місцевими структурними підрозділами управління культури та управління з питань та молоді Львівської обласної державної адміністрації.
Зокрема, 13 травня о 15.00 год у районному народному домі міста Перемишляни відбудуться урочистості за участі керівників району та святковий концерт, підготовлений художніми колективами РНД, Бібрського БДЮТ та ДНЗ “Сонечко” м. Перемишляни.
Структурний підрозділі сім’ї та молоді міста Борислав Дню матері присвятив заключний гала-концерт фестивалю дитячих та юних талантів.
Червоноград вітатиме матерів 13 травня 2012 року у Народному домі міста, де відбудеться нагородження переможниць конкурсу „Берегині нашого міста”. Конкурс проводиться у наступних номінаціях: жінка – підприємець, жінка – працівник правоохоронних органів, жінка – працівник освіти, жінка – працівник культури і мистецтва, жінка – працівник охорони здоров’я, жінка – працівник фізичної культури і спорту, жінка – працівник комунального господарства, жінка – соціальний працівник, жінка – працівник вугільної промисловості, Жінка – працівник легкої промисловості, жінка – громадський діяч, жінка – берегиня свого роду.
У Трускавці 13 травня 2012 року відбудеться гала-концерт переможців міського фестивалю-конкурсу дитячої творчості “Мелодія намиста”. У заході візьмуть участь матері-героїні м. Трускавця.

У Народному Домі м. Самбора о 15.00 13 травня 2012 року відбудеться загальноміське свято Матері. Усі матері, які будуть присутні в залі, отримають з нагоди свята квіти, а о 18.00 на головній площі міста відбудеться концерт Оксани Вінницької “Любіть тих, хто поряд”.
Святкова атмосфера пануватиме 13 травня і у Моршині, де в храмах міста відбудуться святкові літургії, а на міській площі – святковий концерт за участю учнів НВК «СЗШ-ліцей», вихованців дитячих садочків «Сонечко», «Веселка» та Зразкового театру української пісні «Джерельце». 
Святкування у Дрогобичі розпочнуться із літургії у Кафедральному соборі пресвятої Трійці УГКЦ. О 17.00 годині на пл.Ринок відбудеться концерт до Дня Матері, а 14 травня о15.00 годині у сесійному залі виконкому Дрогобицької міської ради вітатимуть жінок, які отримали звання “Мати-героїня”.
Новий-Розділ 13 травня 2012 року у районну будинку культури привітає багатодітних матерів святковим концертом з виступами місцевих колективів, а також проведе акцію-вітання матерів в пологових будинках “Мамо, це я…”.
Відділ сім’ї та молоді та культури Городоцької райдержадміністрації 13 травня 2012 року в районних домах культури організовуватиме святкові концерти з виступами місцевих колективів, а у приміщенні Городоцького народного дому о 15.00 відбудеться родинне свято талановитих родин “Мелодія сердець”.
На Жидачівщині райдержадміністрація у школах району 13 травня 2012 року проведе урочисті заходів з нагоди святкування Дня Матері та 110 – річчя від дня народження Олександри Аврамівни Деревської. 

Пустомитівська райдержадміністрація спільно із місцевими релігійними громадами 13 травня проведе святкові Богослужіння за здоров’я Матерів. Одночасно у бібліотеках ЦБС району відбуватиметься загальносистемний літературний вернісаж “Мати – берегиня нашого дому”, у районному народному домі та всіх народних домах району – дитячі ранки, святкові концерти за участю вихованців дошкільних закладів, учнів загальноосвітніх шкіл, дитячих мистецьких шкіл та самодіяльних колективів художньої самодіяльності “Уклін Тобі , наша люба Мамо”.

Традиційно багатий заходами буде і Миколаївський район Львівської області. Миколаївська райдержадміністрація в міському палаці культури 13 травня проведе гала-концерт районного фестивалю сучасної естрадної пісні «Перлина Дністра».В усіх народних домах району 12 – 13 травня відбудуться тематичні вечори. А з 13 по 15 травня при пологовому відділенні та жіночій консультації Миколаївської комунальної центральної районної лікарні заплановано акцію “Як добре, мамо, що ти у мене є” для вагітних жінок та породіль. Протягом 3 – 14 травня в усіх навчальних закладах району вже проводяться дитячі ранки, свята, виступи, виховні години “Матусю, сонечко моє!”, “Найкращу маму на весь світ зі святом я вітаю!”, “Найдорожча, наймиліша, люба матінко моя”, “Ми матір називаємо святою”. З 2 квітня по 25 квітня відділом освіти райдержадміністрації та Миколаївським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проведено районний конкурс “Моя сім’я – найкраща”.
Жовківська райдержадміністрація на 13 травня 2012 року підготувало святкові концерти до Дня Матері в народних домах району, нагородження грамотами райдержадміністрації та вручення подарунків матерям району з нагоди дня Матері. На 13 травня 2012 року у м. Жовква та м. Рава-Руська пройде акція-вітання матерів в пологових будинках “Мамо, це я…”.
Радехівська райдержадміністрація сьогодні 11 травня 2012 року у загальноосвітніх школах та дошкільних закладах району організувало заходи на відзначення Дня Матері. У районному народному домі 13 травня 2012 року відбудеться урочистий концерт з нагоди Дня Матері за участю працівників Народних домів та дитячих колективів художньої самодіяльності.
Відділом освіти Старосамбірської РДА планується провести урочисті заходи з відзначення Дня Матері по загальноосвітніх школах району. Старосамбірська, Хирівська та Добромильська міські ради проведуть урочистості з нагоди вшанування Дня Матері. В рамках офіційних заходів із святкування Дня Матері буде проведено вручення нагородного знаку та посвідчень до почесного звання “Мати –героїня” відповідно до Указів Президента України мешканцям району.
Стрийська райдержадміністрація на 13 травня підготувало привітання матерів в пологовому будинку, які народили напередодні свята, а також районне свято до Дня матері в районному Будинку Культури.
Сколівська райдержадміністрація 10-11 травня провела заходи у загальноосвітніх закладах, установах, підприємствах, організаціях. У суботу-неділю 12-13 травня відбудуться концерти-вітання вихованців Сколівського ДБЮТ. Заплановано випуск спеціального номеру часопису “Бойківська думка” з привітаннями від керівників району, а також святкові літургії в Храмах району.
У Золочівському районі до Дня Матері відбудеться районний фестиваль-конкурс “І слово, і пісня, матусю, тобі!” (спільно з районним осередком “Союзу українок”), у школах та Народних домах району відбудуться святкові концерти, присвячені Дню Матері. 13 травня у районному Народному Домі м. Золочів відбудеться святковий концерт та привітання жінок, яким присвоєно Почесне звання “Мати-героїня”. 
Дрогобицька райдержадміністрація 11 травня проведе районне свято до Дня Матері “Хай святиться ім`я твоє, мамо” у приміщенні районного народного дому. Протягом 12-13 травня в приміщеннях народних домів району відбуватимуться вручення подарунків багатодітним матерям, матерям-ліквідаторам Чорнобильської катастрофи, матерям, діти яких загинули в Афганістані та іншим.
13 травня 2012 в районному домі м. Кам’янка-Бузька та в усіх закладах культури району відбудуться святкові концерти присвячені Дню Матері.
Самбірська райдержадміністрація запланувала 13 травня святкові заходи у Народних домах району присвячені Дню Матері. У всіх дитячих навчальних закладах району буде проведено ранки на тему “Мама – слово найрідніше”, у загальноосвітніх навчальних закладах планується провести виховні години “Ці квіти весняні, Матусю тобі”. 20 травня у приміщенні районного Народного дому відбудеться традиційний п’ятий районний фестиваль сімейних колективів “Пісня родинного вогнища”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *