ОСТАННІ НОВИНИ

Прикордонники перевірятимуть фанів ще у повітрі

|

На перевірку вболівальників, які приїдуть в Україну на матчі Євро-2012, прикордонники в аеропорту витрачатимуть не більше 20 секунд. Про це сказав журналістам голова Державної прикордонної служби Микола Литвин, повідомляє «Укрінформ».

«В аеропортах при перевірці документів прикордонники планують витрачати на перевірку особи в середньому 20 секунд. Це стане можливим завдяки отриманій попередньо інформації про особу, яка прилетить на Євро», – зазначив він.

За словами голови ДПСУ, авіакомпанії завчасно надаватимуть прикордонникам списки представників національних збірних, керівництва УЄФА, вболівальників. «Поки літак у повітрі, ми вже проводитиме перевірку особи», – сказав він.

В автомобільних пунктах діятиме спільний з Польщею прикордонний контроль. Тобто, здійснюватиметься лише одна перевірка на території Польщі, сказав голова відомства. Спільні перевірки будуть у всіх автомобільних 6 пунктах пропуску. Зараз на постійній основі спільний контроль діє у двох пунктах на території РП.

Будуть також створені євро-коридори, спеціальні смуги руху для вболівальників, які матимуть квитки на матчі. «Заторів на кордоні не буде», – запевнив голова ДПСУ.

Утім, найбільшого напливу Литвин очікує в аеропортах. За два дні до матчів у всіх пунктах пропуску працюватимуть посилені оперативні групи. У звичайному режимі по всій Україні працює 5-6 тисяч прикордонників, у посиленому їх буде 7-8 тисяч, зазначив керівник відомства.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *