ОСТАННІ НОВИНИ

Іспити з російської не завадять українським заробітчанам – В’язівський

|

 Впровадження в Росії іспитів з російської мови, історії Росії та основ російського законодавства не завадять трудовим мігрантам з України. Таку думку в коментарі УНН висловив член Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та праці, народний депутат від НУ-НС Володимир В’язівський.

За його словами, намагання будь-якої влади, щоб знали державну мову, є правильними. Парламентар зауважив, що цілком справедливим є те, що всі ті, хто працюють, мають знати російську мову, навіть для техніки безпеки, адже всі інформаційні щити написані державною мовою.”Якщо зараз станеться якась надзвичайна ситуація, а в Росії, особливо напередодні будь-яки виборів час від часу вони стаються, то цілком правильно знати ту мову, до країни якої ти ідеш працювати”, – сказав В.В’язівський.

Водночас народний депутат зауважив, що в Росії введення іспитів зі знання російської мови, історії та законодавства може стати черговим етапом приниження національної гідності. “Це буде чергове приниження тих, хто приїхав туди заробити на кусок хліба. Якщо українці в багатьох випадках показали себе як поліглоти і вони дуже швидко вивчають і грецьку, і іспанську, і італійську, а російську, взагалі, без проблем, то для інших націй, які їдуть до Росії із Середньої Азії будуть складнощі. Я думаю, що на цьому найбільше й буде відігруватися Росія…Це буде елемент імперського ставлення до тих, хто має бути під каблуком. Росія так робила завжди, і коли вона була царською, і коли була радянською, і зараз путінською. Поведінка щодо інших національностей у російських вождів ніколи не змінювалася”, – зауважив В.В’язівський.

Політик відзначив, що норму про запровадження іспиту зі знання історії здебільшого держави приймають як вимогу для прийняття громадянства відповідної країни. “Але я не знаю країни, яка б застосовувала таку норму для гастарбайтерів”, – додав він.

В.В’язівський зауважив, що введення іспитів для гастарбайтерів є політичним аспектом, адже робітники, які здебільшого працюють на важких роботах, від цього не стануть працювати краще.

Нагадаємо, Президент Російської федерації Володимир Путін доручив федеральній і регіональній владі ввести для гастарбайтерів обов’язковий іспит з російської мови, історії Росії та основ російського законодавства.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *