ОСТАННІ НОВИНИ

На Ярмарку вакансій у Львові цьогоріч запропонують роботу 90 компаній

|

У Львові 15 травня пройде ХХ Ярмарок вакансій – «Тебе шукає робота». Про це сьогодні під час прес-конференції розповів в.о. голови Львівського обласного центру зайнятості Василь Буртник.

Участь у ярмарку візьме близько 90 компаній-працедавців. 20 з них – це ІТ-компанії. За словами Василя Буртника, сьогодні на ринку праці є дисбаланс між попитом та пропозицією на фахівців різних сфер. Більшість осіб на Львівщині, які зареєстровані як безробітні – молоді люди до 35 років.

«Більше 50% осіб, які звертаються до центрів зайнятості – це молоді люди віком до 35 років. Як правило це випускники вищих та професійно-технічних навчальних закладів. Таких людей минулого року до центрів зайнятості звернулось 6 тисяч. Як правило, це фахівці вишів: економісти, менеджери, маркетологи та інші. Проблема в тому, що навчальні заклади не відслідковують ситуацію на ринку праці і випускають будь-яких фахівців. Звичайно центр зайнятості як може регулює цю ситуацію. Для цього в нас є маса інструментів: перенавчання, підвищення кваліфікації, профорієнтаційна робота в школах», – розповів в.о. голови Львівського обласного центру зайнятості.

Окрім того, за його словами, минулого року для 1477 працедавців було виділено дотації на створення нових робочих місць. З них 907 дотацій – під створення робочих місць для молоді. Загалом на дотації обласний центр зайнятості витратив 32 млн грн.

«На сьогодні кожен має усвідомити, що він несе відповідальність за працевлаштування молодих людей. Відповідальність в першу чергу лежить на владі і в цьому напрямку ми щодня ведемо роботу. На сьогодні презентовано нові соціальні ініціативи президента України, які активно втілюють в життя. Також запропоновано законодавчі ініціативи щодо питання зайнятості. Водночас, якщо ми говоримо про працевлаштування молодих спеціалістів, то нам вкрай необхідний розвиток промисловості, сприятливий інвестиційний клімат. Завдяки цьому можна досягти конкретних результатів на ринку праці», – додав заступник голови Львівської облдержадміністрації Олег Рудницький.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *