ОСТАННІ НОВИНИ

Більшість безробітних на Львівщині - молодь з вищою освітою

|

Міністерство освіти скорочує держзамовлення у вишах на 10%. Про це сьогодні під час брифінгу розповів проректор НУ «Львівська політехніка» Дмитро Федасюк.

За його словами, в Львівській політехніці в першу чергу буде скорочено держзамовлення на фахівців в економічній сфері. Не омине скорочення і сферу підготовки спеціалістів з інформаційних технологій.

В обласному центрі зайнятості зазначають, що сьогодні на ринку праці є дисбаланс між попитом та пропозицією на фахівців різних сфер. Більшість осіб на Львівщині, які зареєстровані як безробітні – молоді люди до 35 років.

«Більше 50% осіб, які звертаються до центрів зайнятості – це молоді люди віком до 35 років. Як правило це випускники вищих та професійно-технічних навчальних закладів. Таких людей минулого року до центрів зайнятості звернулось 6 тисяч. Як правило це фахівці вишів: економісти, менеджери, маркетологи та інші. Проблема в тому, що навчальні заклади не відслідковують ситуацію на ринку праці і випускають будь-яких фахівців», – розповів в.о. голови Львівського обласного центру зайнятості Василь Буртник.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *