ОСТАННІ НОВИНИ

Українці страждають від "диктатури та репресій" - Меркель

|

Німецький канцлер Ангела Меркель заявила, що в Україні та Білорусі громадяни страждають від “диктатури й репресій”, повідомляє Bloomberg.

Критика Меркель, яка прозвучала в її виступі в нижній палаті сьогодні в Берліні, пов`язана з прибуттям німецьких лікарів в Україну з метою лікування екс-прем`єр-міністра України Юлії Тимошенко.

“Сьогодні, Німеччина і Європейський Союз живуть в умовах миру і свободи”, – сказала Меркель, відзначивши, що 8 травня була річниця закінчення Другої світової війни. “На жаль, такий стан не у всій Європі, тому що в Україні та Білорусії люди все ще страждають від диктатури й репресій”, – додала Меркель.

Нагадаємо, нещодавно Швейцарія і Росія заявили, що згодні прийняти для лікування Тимошенко. Водночасгенпрокурор України Віктор Пшонка нагадав, що лікування засуджених за кордоном не передбачено законодавством України.

Ситуація з Тимошенко привела до того, що все більше європейських політиків заявляють про намір бойкотувати Євро-2012 в Україні.

Зараз екс-прем`єр відбуває покарання у Качанівській жіночій виправній колонії в Харкові за вироком Печерського районного суду Києва від 11 жовтня 2011 р. Тимошенко засудили до семи років позбавлення волі за перевищення повноважень при підписанні газових контрактів з Росією в 2009 р. Ще одну кримінальну справу проти Тимошенко щодо діяльності корпорації “Єдині енергетичні системи України” (ЄЕСУ) 29 березня ц. р. було передано в суд, і зараз там розглядається. 7 травня з. р. ГПУ затвердила обвинувальний висновок та направила до суду кримінальну справу про привласнення виділених урядом Тимошенко 22,8 млн грн на закупівлю санітарних автомобілів для Міністерства надзвичайних ситуацій.

 

РБК-Україна

Фото: Посольство ФРН в Україні 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *