ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові жінок привітають з Днем Матері червоними маками

|

13 травня Львівська громадська організація «Борець» привітає близько 3 тисячі жінок з Днем Матері – Днем української жінки, даруючи власноруч зроблені брошки-маки з декоративного паперу.
День Матері в Україні відзначають у другу неділю травня. В цей день у другій половині дня в центрі Львова відбудеться акція, присвячена Дню Матері, в рамках якої волонтери даруватимуть жінкам та дівчатам вітання і брошки у вигляді червоних маків.
Волонтерів можна буде зустріти в вишиванках та з повним кошиком брошок-маків на площі Ринок, біля пам`ятника Т.Г. Шевченку, біля Львівського театру опери і балету ім. С. Крушельницької, на площі біля пам’ятника Королю Данилу, а також на проспекті Шевченка.
Акція покликана нагадати львів`янам про одне з найважливіших свят року – День Матері. Мета акції – привернути увагу громадськості до цього власне українського свята і розширити межі його святкування до Дня української жінки.
«Ми вирішили привітати українських жінок саме квітками-маками, адже матір порівнюють з маком ще з прадавнього культу української жінки-матері — берегині домашнього вогнища», – пояснює координатор акції Христина Зинич. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *