ОСТАННІ НОВИНИ

Суд не покарав комуніста, затриманого на Пагорбі Слави

|

Личаківський районний суд міста Львова виправдав в.о. 1-го секретаря Львівського обкому КПУ Юрія Ткаченка, вирішивши, що той законно використовував прапор Перемоги під час святкування 9 травня. Про це повідомив голова ЛОО Антифашистського комітету України Олександр Калинюк, який представляв у суді інтереси Ткаченка, передає«УНІАН».

«Суд, який тривав близько 30 хвилин, ухвалив рішення, що порушень з боку Ткаченка, який розгорнув сьогодні на Пагорбі Слави прапор Перемоги – не було, адже Конституційний суд України визнав законним використання прапора Перемоги під час святкування Дня Перемоги», – зазначив Калинюк.

Сам Ткаченко зазначив, що він не бачить незаконних дій і з боку міліціонерів, які його сьогодні затримали, оскільки «вони так діяли, щоб виключити подальші провокації з боку певних радикальних осіб».

Також Ткаченко зазначив, що «розповсюджена в деяких ЗМІ інформація про нібито бійку на Пагорбі слави у Львові є перебільшенням».

«Бійки не було. З моїх рук намагалися вирвати прапор перемоги і при цьому створилася штовханина, яка тривала буквально декілька хвилин. Мені вдалося втримати прапор перемоги після чого мене і вивели міліціонери», – зазначив Ткаченко.

Як повідомляли «Коментарі», 8 травня Львівська міська рада на позачерговій сесії відхилила протестпрокуратури Львова на заборону використання радянських прапорів у місті.

Пізніше ввечері Львівський окружний адміністративний суд зупинив дію постанови Львівської міської ради «Про заборону використання символіки СРСР, комуністичної і нацистської символіки, на території м. Львова».

 

 

«Коментарі»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *