ОСТАННІ НОВИНИ

На чоловіка, який спробував розгорнути червоний прапор, чекає адмінвідповідальність

|

До адміністративної відповідальності будуть притягнуті всі особи, які порушили заборону суду на проведення акцій на Пагорбі Слави. Про це журналістам сказав начальник УСБУ у Львівській області Юрій Кіцул.

За його словами, йдеться не тільки про чоловіка, який розгортав червоний прапор на Пагорбі Слави, але і про тих осіб, які намагалися розгорнути перед тим транспаранти.

Водночас Ю.Кіцул підкреслив, що чоловіка з червоним прапором затримали саме за порушення рішення суду щодо заборони проведення акцій, а не за те, що він намагався розгорнути червоний прапор.

Водночас начальник ГУ МВСУ у Львівській області Олександр Рудяк, наголосив, що заходи на Пагорбі Слави проходять спокійно, без порушень. За його словами, правопорядок забезпечували лише працівники міліції та СБУ з Львівської області. «Правоохоронців з інших областей у Львові немає», – сказав він.

Нагадаємо, біля входу на меморіал «Пагорб Слави» зібралось кілька десятків людей, які розвернули  заготовлені плакати. Деякі написи на плакатах були присвячені подіям Другої Світової війни, інші звинувачували у фашизмі представників львівських організацій національного спрямування .

Під час цього до учасників акції підійшов голова фракції ВО «Свобода» у Львівській міській раді  Руслан Кошулинський, який спробував зачитати ухвалу Львівської міськради про заборону використання символіки СРСР, комуністичної і нацистської символіки на території Львова. Однак під час його промови виникла невеличка перепалка. По закінченні якої один з комуністів спробував розгорнути червоний прапор. Утім на це швидко зреагували правоохоронці й відібрали у чоловіка прапор. Самого ж правопорушника міліціонери затримали.

До слова, прапора червоного кольору практично не було видно, оскільки його розгортали в оточенні десятків людей. В основному ця акція була розрахована на журналістів, які б мали засвідчити факт на кіно- та фотокамери.  Водночас представники КПУ стверджували журналістам, що вони  сьогодні уже двічі підіймали червоний счтяг над Львовом. Однак ці спроби відбувалися в затишних куточках Пагорбу Слави й залишилися непоміченими громадськістю.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *