ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська облрада змагатиметься у конкурсі проектів розвитку місцевого самоврядування

|

На засіданні комісії з питань молодіжної політики, фізичної культури, спорту та туризму Львівської обласної ради депутати розглянули питання про участь Львівської обласної ради у Всеукраїнському конкурсі проектів і програм розвитку місцевого самоврядування у 2012 році. Такий конкурс щороку проводить Державний фонд сприяння місцевому самоврядуванню в Україні, інформує прес-служба Львівської облради.

Переможці конкурсу можуть розраховувати на фінансування в розмірі 1,5 млн. грн., за умови співфінансування в розмірі 20% від вартості проекту. Львівська обласна рада спільно з Асоціацією органів місцевого самоврядування “Єврорегіон Карпати – Україна” розробила проект концепції програми, який і розглянула комісія. Проект концепції, який представила виконавчий директор Асоціації органів місцевого самоврядування “Єврорегіон Карпати – Україна” Галина Литвин, передбачає розбудову туристичного потенціалу в гірських районах області (Самбірський, Старосамбірський, Дрогобицький, Сколівський та Турківський райони). Серед заходів – розробка велосипедних туристичних та відпочинкових маршрутів у гірських районах; розробка та встановлення інформаційних знаків на трасах міжнародного, загальнодержавного та місцевого значення; сприяння підвищенню якості надання послуг у зоні дії проекту; а також промоційна діяльність.

Для участі в конкурсі необхідне схвалення концепції на сесії обласної ради. Комісія підтримала ініціативу заступника голови Львівської обласної ради Валерія П`ятака винести це питання на розгляд сесії обласної ради.

Також депутати розглянули проект програми захисту прав заробітчан Львівщини. Комісія вирішила створити робочу групу під головуванням Василя Камінського за участі профільних управлінь ЛОДА та представників громадських організацій, які представляють інтереси українських заробітчан.

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *