ОСТАННІ НОВИНИ

Україна не проведе Ялтинського саміту

|

Україна перенесла Ялтинський саміт на пізніший термін через неможливість низки голів європейських держав взяти в ньому участь. Про це сьогодні заявив прес-секретар МЗС Олександр Дікусаров, передає кореспондент РБК-Україна.

18 саміт глав держав Центральної і Східної Європи, проведення якого було заплановане на 11-12 травня в Ялті, відкладений на невизначений термін.

“У зв`язку з неможливістю низки глав Європейських держав взяти участь в саміті глава держав Центральної Європи в Ялті, Україна вважає за доцільне перенести його і провести його пізніше”, – повідомив Дікусаров.

Відзначимо, напередодні від участі в саміті відмовився 14-й по рахунку Президент – Чорногорії Філіп Вуяновіч. Вуяновіч пояснив, що не приїде до Криму на знак протесту проти відношення української влади до колишнього прем`єр-міністра Юлії Тимошенко.

Саміти глав держав країн Центральної Європи збирають щороку у травні лідерів країн регіону. Цей форум, хоч і не має формального характеру, є важливою міжнародною подією – торік у саміті у Варшаві взяли участь 20 президентів, у тому числі почесний гість форуму – Президент США Барак Обама. Щоправда, не обійшлося і без демаршів – лідери декількох країн, у тому числі Сербії і Румунії, відмовилися приїхати, протестуючи проти запрошення на зустріч президента Косова, державність якого ці країни не визнають.

РБК-Україна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *