ОСТАННІ НОВИНИ

Діти із сиротинця побували в гостях у десантників та повчились рукопашному бою

|

Вихованці дитячого будинку святого Онуфрія з села Лаврів Старосамбірського району Львівської області побували в гостях у львівських військовослужбовців 80 окремого аеромобільного полку 13 армійського корпусу Сухопутних військ Збройних Сил України. Про це розповіли в Західному регіональному медіа-центрі МОУ у Львові.

В цей день у десантному полку понад 300 молодих воїнів складали Військову присягу. Юним гостям відвели найкращі місця, звідки вони змогли спостерігати за ритуалом складання головної військової клятви, подивитися на стройовий вишкіл військових та послухати пісенно-стройову композицію, яку десантники співали у складі полку. Але найбільше вражень вихованці дитбудинку отримали, звичайно від показового виступу бійців-розвідників.

На стройовому плацу розвідники полку жартома голіруч крушили стоси черепиці, виходили битися один проти шести нападників, метали у мішень ножі, сокири та саперні лопатки. Далі десантники показали, як за лічені секунди приводиться у бойове положення та виконується пуск із протитанкового ракетного комплексу.

Після завершення урочистої частини в музеї Західного оперативного командування-Прикарпатського військового округу юні гості оглянули унікальну експозицію озброєння, військового спорядження та нагород, зібрану упродовж понад півстоліття.

Наступним етапом екскурсії став парашутно-десантний комплекс військової частини. Супроводжуючий офіцер розповів  хлопцям та дівчатам про те, як на ньому тренуються десантники перед тим, як виконати свій найперший стрибок.

А біля спортзалу, куди група відправилася згодом, гостей очікував ще один сюрприз: фотографування зі справжньою зброєю та «майстер клас» з рукопашного бою від бійців окремої розвідувальної роти полку.

На сьогодні в Лаврівському дитячому будинку Святого Онуфрія виховуються 37 дітей віком від 3,5 до 15 років. Заклад приймає до себе дітей-сиріт та дітлахів із так званих «кризових» родин: малозабезпечених, багатодітних, або сімей, де батьки зловживають наркотиками чи алкоголем, або були позбавлені батьківських прав.

Військовослужбовці Львівського гарнізону вже другий рік поспіль допомагають цим дітлахам. Зокрема, вітають їх під час новорічних та різдвяних свят. В грудні минулого року, на Миколая, для сиротинця, який розташований у передгір’ї Карпат, військовослужбовці подарували великий плазмовий телевізор та комплект комп’ютерного обладнання. Також  родини військовослужбовців полку зібрали теплий одяг, взуття, іграшки та книги, канцелярське приладдя, яке стало дітлахам у нагоді під час навчального року.

 Фото: Міноборони України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *