ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові стартує один з найпозитивніших проектів - "ETHNO’лялька"

|

У Львові вже традиційно пройде Фестиваль «Ляльковий світ». Окрім того, в рамках фестивалю вже вдруге відбудеться проект “ETHNO’лялька.

Як розповіли організатори заходу, цьогоріч “ETHNO’лялька” у залах палацу Мистецтв збере кілька сотень етнічних ляльок. Давня українська мотанка, текстильні, солом`яні мотанки, сучасні ляльки у авторських інтерпретаціях. Народні майстри, професійні митці з різних куточків України покажуть для львів’ян і гостей міста свої творіння.

Родзинкою фестивалю стануть ляльки тернопілянки Людмили Павлової. Понад два роки майстриня вишиває народні регіональні костюми для ляльок. Будуть представлено строї Східного Поділля, Центральної України, Лемківщини, Слобожанщини, Західної Волині, Галичини, Гуцульщини, Опілля, Полісся та інших регіонів.

Львів’янка Галина Швець покаже ляльки-мотанки у національному одязі різних куточків Латвії, культуру та звичаї якої вона давно вивчає та шанує.

П’ять ляльок з колекції «Мотанка.UA», присвяченої ЄВРО-2012 презентуватимуть на фестивалі киянки Наталка та Тетяна Катриченки. Це ляльки, які презентують кольори прапорів збірних команд Данії, Португалії, Німеччини, Нідерландів та Росії.

Відома львівська майстриня Оксана Смерека-Малик представить проект «Оксанина лялька». Колекція із сотні авторських ляльок об’єднана в тематичні цикли: “Карпатія: дівки, газдині, молодиці”, “Князівни і боярині”, “Львів`янки – пані та панянки”, “Ангельські хори”, тощо

На вихідних (субота та неділя 12-13 травня) у Палаці мистецтв відбудуться безкоштовні майстер-класи по створенню ляльки-мотанки.

Окрасою експозиції будуть вишивані рушники та вінки з квітів ручної роботи від місцевих майстрів.

Відкриття відбудеться в четвер, 10 травня о 17.00. Рекомендований dress-code – вишиванки.  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *