На Львівщині поцупили 62 металевих кутників електропередач

|

 Наприкінці квітня цього року на території Львівської області зафіксовано два випадки розкрадання енергомайна ПАТ „Львівобленерго”. Про це повідомляє відділ корпоративних зв’язків Товариства.

Зокрема, 24 квітня в Яворівському районі біля селища Немирів виявлено крадіжку 42 металевих кутників з шести опор повітряної лінії електропередачі напругою 110кВ „Яворів-330-Немирів”.

28 квітня у Золочівському районі біля села Поляни зафіксовано крадіжку 20 металевих кутників з опори повітряної лінії електропередачі напругою 110кВ „Зборів-Поляни”.

За попередніми підрахунками, загальна сума збитків складає близько 30 тис. грн.

Випадки розкрадання енергомайна ПАТ „Львівобленерго” непоодинокі і негативно впливають на надійність та безпеку електропостачання споживачам Львівщини. Зокрема, розкрадання кутників призводить до послаблення металоконструкції (опори) і може спричинити падіння лінії електропередачі. Більше того, це є пряма загроза для життя та здоров’я людей, які можуть перебувати в зоні падіння.

Окрім того, своїми діями зловмисники наносять матеріальну шкоду ПАТ „Львівобленерго”.  Кошти, які використовуються на ліквідацію наслідків вчинків крадіїв, краще скерувати на розвиток електромереж. Відтак, Товариство звернулось офіційним листом до начальника ГУ МВСУ у Львівській області Олександра Рудяка.

Також ПАТ „Львівобленерго” звертається до всіх мешканців Львова та Львівської області: якщо хтось став свідком або володіє інформацією про розкрадання енергомайна, просимо негайно зателефонувати: в міліцію — 102; на „телефон довіри” ПАТ „Львівобленерго” — (032) 239-23-28 (цілодобово); в Інформаційно-консультаційний центр Товариства — (032) 239-24-55, 239-20-05 по місту Львову та області, або 15-68 по місту Львову (цілодобово). 

Довідка:

За період 2008-2011 роки сума матеріальних збитків, завданих від розкрадання  металевих елементів опор високовольтних ліній електропередачі на Львівщині, складає понад 2 млн. грн.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *