ОСТАННІ НОВИНИ

Упродовж квітня в органи міліції Львівщини здали 175 одиниць зброї

|

За результатами проведеної роз’яснювальної роботи в органи внутрішніх справ  Львівщини жителі області добровільно здали 175 одиниць вогнепальної зброї. Про це повідомили у відділі зв’язків із громадськістю ГУ МВС Львівщини. 

Зокрема, здали 130 одиниць мисливської гладкоствольної та 10 одиниць мисливської нарізної зброї, 29 одиниць нарізної зброї армійських зразків, три одиниці холодної та одиницю саморобної вогнепальної зброї. 

Як повідомив начальник відділу дозвільної системи УПП ГУ МВС України в Львівській області полковник міліції Володимир Цікало, під час місячника добровільної здачі зброї громадяни здали 215 газових пістолетів та револьверів, 19 спецзасобів для відстрілу патронів, споряджених гумовими кулями, та 431 патрон до них, а також 3 127 боєприпасів різного калібру до вогнепальної зброї. 

Зокрема, житель Буського району добровільно здав правоохоронцям 66 патронів до малокаліберної гвинтівки, які знайшов в одній з будівель власного господарства. А мешканець Жидачівського району з метою подальшої реєстрації здав в місцевий райвідділ міліції мисливську гвинтівку Мосіна, яку знайшов при демонтажі будинку його покійної бабусі. 

Нагадаємо, на Львівщині протягом 1-30 квітня 2012 року працівники органів внутрішніх справ проводили місячник добровільної здачі вогнепальної зброї, боєприпасів, спецзасобів і вибухових матеріалів. 

Головною метою цих заходів є запобігання скоєння злочинів з використанням зброї, а також їхнього незаконного розповсюдження. Другий етап правоохоронці планують провести восени цього року. 

Раніше зазначалось, якщо громадянин у зазначений термін здасть в ОВС наявну в нього зброю, то після проведення додаткової перевірки зброї та оформлення відповідних документів, даний громадянин може, за бажанням, зареєструвати їх у свою власність. Таким чином у власне користування жителів Львівської області зареєстровано дві одиниці нарізної та п’ять одиниць гладкоствольної зброї. Наразі вирішується питання про реєстрацію ще 78 одиниць зброї та спецзасобів.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *