ОСТАННІ НОВИНИ

Матолич закликав голів районів впритул зайнятися зарплатними боргами

|

Ситуація із виплатою зарплатних боргів на Львівщині стала предметом детального розгляду на колегії ЛОДА. Передовсім тому, що зафіксовано зростання боргів на 7 мільйонів – до 63 млн.
Як пояснив на сьогоднішній колегії начальник економіки та промислової політики ОДА Денис Шмигаль, такий стрибок пов’язаний із тим, що на основному боржникові – НДРТІ – виявлено заниження боргів, відтак статистка погіршилася. На цьому підприємстві змінено керівництво, а прокуратура порушила три кримінальні справи.

Водночас начальник головного управління соціального захисту Василь Мартиняк розповів, що борги в НДРТІ накопичувалися два роки, тому збільшення суми заборгованості на 5 млн не є коректним.
Однак перший заступник голови ЛОДА Богдан Матолич наголосив, що ситуація із погашенням боргів є незадовільною і керівники міст та районів мають цим перейнятися, адже погасили 12,5 млн боргів, а нових боргів наробили на 9 млн грн.
«Ми записували щомісячне зменшення на 5%, але так не є. Перейміться цією справою, бо за це є відповідальність у низці законодавчих актів» – наголосив він.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *