ОСТАННІ НОВИНИ

«Регіонали» упевнені, що бойкоту Євро не буде

|

Бойкоту Євро-2012 не буде, адже на сьогодні йдеться про відмову конкретних політиків відвідувати футбольну першість Європи, яка пройде в Україні. Про це в ефірі «5 каналу» заявив народний депутат від Партії регіонів, заступник голови Комітету ВР у закордонних справах Леонід Кожара.

«Про бойкот мова і не йде, тому що поняття бойкот, в статуті ООН написано, що це повне, або часткове припинення відносин з країною, коли не тільки чиновники, але і громадяни не їдуть, і так далі. Ми розуміємо, що сьогодні є дві категорії чиновників у Євросоюзі: одні просто не збиралися їхати, була інформація про те, що не буде їхати Єврокомісія у повному складі, а вона і не збиралася їхати. Тобто треба правильно ставити питання – чи збиралися ті люди, і чи змінили вони рішення… Єврокомісія, вона і не збиралась їхати. Чому Єврокомісія має їздити на футбол? Але є і політики, дуже відомі політики, з відомих країн, які оголосили, що вони не поїдуть у зв’язку з політичними причинами. З точки зору міжнародної політики і міжнародного права – це не бойкот, це просто відмова конкретних політиків відвідувати Євро», – заявив Кожара.

Водночас, колишній міністр закордонних справ України Борис Тарасюк також не вірить у те, що бойкот Євро-2012 в Україні можливий, та зазначає, що опозиція ніколи не закликала європейську спільноту до бойкоту футбольної першості Європи. 

«Я не вірю в те, що відбудеться бойкот Євро-2012 – це по-перше. Тому що для цього не буде політичної волі з боку країн Європейського союзу, найбільш згуртованих, це вже сьогодні очевидно», – заявив Тарасюк.

«Якщо говорити с точки зору спортивного аспекту, то хто може наважитися виступити проти мільйонів вболівальників в Україні і інших країнах Євросоюзу, і європейських країнах взагалом?», – додав він.

«Я заперечую твердження про те, що опозиція нібито виступає за бойкот Євро-2012», – зазначив Тарасюк.

Як повідомляли «Коментарі», жоден єврокомісар не збирається відвідувати фінальну частину Євро-2012 в Україні.

«5 канал», «Коментарі»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *