ОСТАННІ НОВИНИ

МНС просить жителів області зважати не палити траву у спеку

|

Головне управління МНС у Львівській області оприлюднило звернення до жителів області, в якому просить не спалювати траву , зважаючи на високу температуру повітря, а відтак – ймовірність розгортання великих пожеж.

 «Незважаючи на неодноразові звернення до населення області головного управління з питань надзвичайних ситуацій обласної державної адміністрації та інших установ обласного і центрального підпорядкування, почастішали випадки пожеж в екосистемах, пов`язаних із самовільним спалюванням рослинності і її залишків та необережним поводженням з вогнем» – сказано у зверненні.

За минулий тиждень в області виникло 15 пожеж і 2 загоряння торфу, внаслідок чого завдано непоправної шкоди довкіллю. До гасіння пожеж, залучаються значні сили пожежно-рятувальних підрозділів Головного територіального управління МНС України у Львівській області, служб цивільного захисту області, установ та управлінь центрального і обласного підпорядкування, а також витрачається значний обсяг матеріальних ресурсів.
Всього за період з 7 березня обліковано 481 пожежу.
Як зазначають в головному управлінні, пожежі завдають величезної шкоди ґрунтам, рослинному та тваринному світу, призводять до забруднення атмосферного повітря. Спалювання листя та трави призводить до руйнування ґрунтового покриву, гинуть ґрунтоутворюючі мікроорганізми. На природних ділянках і газонах вогонь знищує насіння і коріння трав`янистих рослин, пошкоджує нижні частини дерев і кущів та верхні частини їх коріння.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *