ОСТАННІ НОВИНИ

Досі не порушено кримінальної справи щодо отруєння собак у Львові

|

Жодної кримінальної справи щодо отруєння собак у Львові поки що не порушено. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив начальник управління житлового господарства ЛМР Юрій Голець.

“Наскільки мені відомо, поки не відкрито жодної кримінальної справи, очевидно, правоохоронні органи ще працюють над цим питанням” – сказав він.

Водночас директор проектів фонду “Чотири лапи” Іоанна Данґлер зазначила, що отруєння собак не вирішує питання нерегульованого збільшення популяції цих тварин. Понад те, воно шкодить іміджу міста й держави, адже такі факти свідчать про жорстоке поводження з тваринами, а це доволі негативно сприймають в країнах Європи.

Як повідомлялося раніше, з квітня 2011 року Львівське товариство захисту тварин зафіксувало понад 40 випадків отруєння собак. Щонайменше 15 разів мешканці Сихівського, Франківського, Галицького, Личаківського та Шевченківського районів міста Львова реєстрували заяви у відповідні райвідділи міліції. Як мінімум у трьох випадках було проведено розтин та судово-ветеринарну експертизу трупів собак і доведено факт отруєння протитуберкульозним препаратом ізоніазидом (тубазидом).

У 2012 році найбільше фактів мали місце в Шевченківському районі Львова, а саме – у період від 12 до 18 лютого 2012 року. Кількість отруєних собак у лютому значно перевищила цифру отруєних за 2011 рік загалом.

Джерело фото: Flickr 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *