ОСТАННІ НОВИНИ

Дрогобицькій церкві Юра художники пошиють живописного плаща

|

4-6 травня 2012 року творче об’єднання „Кактус” та музей „Дрогобичина” скликають художників  на Open Air Art Studio „Плащ Юра” коло Юріївської церкви у Дрогобичі. Малюватимуть на полотні без підрамників картини, якими  потім „обшиють” риштування навколо храму. Про це повідомила прес-служба творчого об’єднання „Кактус”

Музей надасть необхідні матеріали: полотно, фарби. Обмежень щодо творчого волевиявлення нема (усе крім вульгарностей – з поваги до місця, кажуть у т.о. „Кактус”). Як вже зазначалося раніше, результати проекту експонуватимуться на риштуваннях навколо церкви Юра.

Учасників забезпечують ночівлею у гуртожитку. Якщо потрібен дах над головою, просять попередити завчасу – написати  на електрону адресу музею  [email protected] або зателефонувати куратору проекту від „Кактуса” Тетяні Думан (097 97 32 140).

 Фіксованої години початку і закінчення проекту нема, художники приїжджатимуть і їхатимуть залежно від власних можливостей. Тому журналістам, які б захотіли висвітлити подію, можна або домовлятися із куратором Тетяною Думан щодо того, коли зручніше навідатися, або розраховувати на 6 травня (післяобідню пору) – власне у цей час результати проекту кріпитимуться на риштування храму.

Церква Юра була закладена у XV ст. У XVII ст. її розбудували, оновивши інтер’єр та екстер’єр. Після розбудови в одному приміщенні з’явилися два незалежні храми. Один головний – св. Юра. Інший, невеличкий, на другому поверсі. Він присвячений Введенію у храм Богородиці. У першому розписи переважно XVII ст., у другій – XVIII.

Також церква Юра належить до переліку церков Карпатського регіону українсько-польського прикордоння, що претендують на статус пам’яток світового значення у списку ЮНЕСКО.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *