ОСТАННІ НОВИНИ

Дах музею Михайла Дзиндри відремонтовано коштом Писарчука

|

 У Музеї модерної скульптури Михайла Дзиндри у Брюховичах під Львовом проведено роботи з ремонту покрівлі даху, який протікав упродовж тривалого часу. Відповідні роботи здійснено коштом народного депутата, голови Львівської обласної організації Партії регіонів Петра Писарчука, повідомляє прес-служба народного депутата.

 У музеї експонують 807 унікальних скульптур – майже увесь творчий доробок Михайла Дзиндри, які автор привіз з Америки і подарував батьківщинів. Окрім цього, Михайло Дзиндра подарував державі і приміщення, площею 1 тис 409 кв м, під музей та земельну ділянку довкола музею. На базі подарованої споруди та збірки творів було відкрито відділ Львівської галереї мистецтв «Музей модерної скульптури Михайла Дзиндри».

«На існування музею я ніякої допомоги не отримувала. Протікала покрівля даху, а це створювало неприємні враження відвідувачам музею. Неодноразово я зверталась до свого керівництва, на що отримувала відповідь, що на цей музей кошти не виділяють. Тоді я звернулась до Петра Писарчука, і він одразу ж відгукнувся. Допоміг мені в ремонті покрівлі даху», – розповідає завідувач музею скульптури Михайла Дзиндри Софія Дзиндра.

Музей Михайла Дзиндри у смт. Брюховичах під Львовом – єдиний в Україні музей модерної скульптури.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *