ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські медики можуть влаштуватись на роботу тільки після «аудієнції» в Зуба?

|

Кожен медик, який хоче працювати в медичному закладі Львова, повинен пройти «особисту аудієнцію» у начальника управління охорони здоров`я Львівської міської ради Володимира Зуба. Про це вчора під час сесії ЛМР повідомив секретар комісії медицини, освіти та соціального захисту ЛМР свободівець Андрій Рікота.

Згідно з наказом УОЗ  ЛМР «Про порядок працевлаштування у закладах охорони здоров’я м. Львова випускників вищих медичних навчальних закладів, які навчались за контрактом», передбачено право начальника управління охорони здоров`я Володимира Зуба вимагати від усіх керівників медичних закладів Львова погоджувати з ним прийом на роботу усіх без винятку випускників вищих медичних навчальних закладів.

«Пан Зуб обґрунтовує своє рішення наказами МОЗ України від 2009 та 2001 рр. Але головне, що ці накази Міністерства жодним чином не регламентують, не надають права і не зобов’язують начальників управлінь охорони здоров`я міст України втручатися в цей процес, окрім працевлаштування медиків, які навчалися за кошти держави. Тепер кожен медик, незалежно від того, в якому році він отримав вищу медичну освіту, і  який хоче працювати в медичному закладі м. Львова, повинен пройти «особисту аудієнцію» в п. Зуба. Невже очільник львівської медицини не покладається і не довіряє головним лікарям, які по суті є його командою?», – цитує депутата прес-служба Львівської міської організації ВО «Свобода».

«Такі рішення  збільшують тривалість процедури прийому на роботу  та суттєво підвищують і до цього високий рівень бюрократії, створюючи при цьому передумови для впровадження корупційних схем. Тому абсолютно не виключено, що в схожих наказах можуть вбачатися корупційні діяння», – додав Андрій Рікота.

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *