ОСТАННІ НОВИНИ

У навчальних закладах Львівщини тривають Тижні безпеки життєдіяльності

|

26 квітня у ДНЗ №92 Личаківського району міста Львова відбувся “День безпеки дитини”, метою якого було удосконалення теоретичних знань та практичних навичок вихователів у сфері безпеки життєдіяльності, спрямованої на формування свідомо-безпечної поведінки дитини дошкільного віку у надзвичайних ситуаціях. Про це повідомляє прес-центр ГУ МНСУ у Львівській області.

У цьому заході взяли участь усі завідуючі садочків цього ж району, а також представники міського відділу освіти і працівники ГТУ МНС України у Львівській області.

Яким же було здивування усіх присутніх, коли до зали увійшло подружжя циган. Пильно вдивляючись в обличчя кожного, впевнено крокувало вперед. Побачивши дітей, одразу ж заходились розпочати свій підступний задум: увійти в довіру і виманити все необхідне. Так розпочалось театралізоване дійство на тему «Безпека поведінки з незнайомими людьми». Адже, діти,  в силу своєї наївності, легко піддаються впливу, і таким чином, поповнюють список жертв злочинів.

Наступний етап заняття продовжило грайливе шоу «танцювальних вогників». Стрімко увірвавшись в приміщення зали, діти захопили присутніх у вогневий полон. І лише завдяки обізнаності, дітвора одразу ж зателефонувала у службу порятунку «101» . Вмить до місця виклику прибув маленький вогнеборець. Не витрачаючи ані хвилини, одразу ж взявся до роботи. За лічені секунди пожежа була ліквідована. У ході цього дійства, дітлахи розповідали про небезпеку, яку може приносити полум’я, вказували на послідовність дій  у разі виникнення пожежі чи іншого лиха.  А щоб все сказане  закріпилось ще краще було розіграно казку «Коза-дереза», дії якої відбувались  на прибудинковій території садочка. Згідно сюжету, головна виконавиця була настільки розсіяною, що готуючи обід забула виключити піч. Як наслідок – розпочалась пожежа. «Що робити?» – запитала вона у діток. Малеча хором заспівала: «Телефонуйте в «101». І враз перед  дітворою з’явився пожежний автомобіль. Мужні вогнеборці швидко загасили пожежу і врятували казкову героїню. Цей  виступ надав неабиякий прилив енергії дошкільнятам, які з цікавинкою розглядали рятівників, їх техніку й обладунки. Активна дітвора мала змогу приміряти пожежну каску, оглянути машину і зробити фото на згадку.

Без сумніву, завдяки отриманим знанням, знаючи основні вимоги та маючи навики поводження в тій чи іншій надзвичайній ситуації, як в ранньому віці, так і в майбутньому, дитина не стане винуватцем їх виникнення, і в будь-який час зможе допомогти й захистити як себе, так і оточуючих.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *