ОСТАННІ НОВИНИ

Два чиновники від освіти постануть перед судом за хабарництво

|

У поточному році органами прокуратури Львівської області за матеріалами правоохоронних органів порушено дві кримінальні справи у сфері освіти, повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області.

Відділ розслідування злочинів щодо корупційних діянь управління нагляду прокуратури Львівської області закінчив розслідуванням кримінальну справу стосовно одного з керівних посадовців Головного управління освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації щодо одержання хабара за сприяння в оформленні договорів оренди нежитлових приміщень навчальних закладів, за ст.368 ч.3 КК України.

Цей чиновник одержав хабар в сумі тисяча євро від приватного підприємця за сприяння в укладенні тимчасових договорів оренди нежитлових приміщень професійно-технічних навчальних закладів Львова та за подальше погодження документації, необхідної для укладання договорів оренди приміщень на постійній основі.

Також прокуратура Львова порушила кримінальну справу стосовно начальника одного з відділів Головного управління освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації за фактом одержання ним хабара в сумі 6000 грн. за сприяння у поселенні в гуртожиток вищого професійного училища сторонніх осіб, які не мають відношення до навчального процесу, за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України.

В обох випадках хабарників затримано на «гарячому» працівниками УБОЗ ГУ МВСУ у Львівській області безпосередньо у приміщенні службових кабінетів, хабарі вилучено.

Від займаних посад обвинувачених відсторонено та накладено арешти на все їх майно.

Кримінальні справи стосовно обидвох посадовців вже скеровано до суду для розгляду по суті.

Відповідальність за такі протиправні діяння передбачає від 5 до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна, з позбавленням права обіймати керівні посади на строк до 3 років.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *