ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська обласна рада вимагає денонсувати Харківські угоди

|

На сесії Львівської обласної ради депутати ухвалили заяву до Верховної Ради України щодо підтримки законопроекту про денонсацію Харківських угод. За це рішення проголосувало 77 депутатів.

 У заяві йдеться про те, що угода має бути скасована, оскільки суперечить інтересам України, створює загрозу для національної безпеки країни та завдає збитків національній економіці.

«Харківські угоди суперечать статті 17 Конституції України та були прийняті Верховною Радою з порушенням встановленого законом регламенту. Вони створили ганебний прецедент торгівлі національною територією в обмін на так звані «економічні поступки». Домовленості з Москвою вкотре виявилися пустопорожніми.

Росія систематично порушує договірні умови тимчасового перебування свого флоту на українській території. Дотепер не укладено жодного договору оренди на об’єкти, які використовує російський флот. Усупереч рішенню судів окуповано українські маяки. Забруднення російським флотом акваторії Кримського узбережжя та склади вибухонебезпечних матеріалів несуть пряму загрозу для життя українських громадян.

Крім того, Україна не отримує мільярди гривень справедливої орендної плати за використання російським флотом 18 тисяч га земель, десятків кілометрів найкращих причалів та берегової зони. Внаслідок цього, щороку українські громадяни втрачають мільярди доларів бюджетних доходів, які мали б спрямовуватись на соціально-економічний розвиток Криму та Севастополя», – йдеться у зверненні.

Окрім того, депутати Львівської облради заявили, що Харківські угоди не дали нічого окрім зростання тарифів більш ніж на 50%. А фактична ціна російського газу для нашої країни залишається на 30% вищою, ніж середньоєвропейська.

«Ми закликаємо громадськість, політичні партії та українських громадян вийти на вулицю і сказати рішуче «Ні!» ганебним Харківським угодам, ганебній антиукраїнській владі Януковича»1, – йдеться у заяві далі.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *