ОСТАННІ НОВИНИ

ЄС не розглядає Україну як Білорусь — Тейшера

|

Європейський Союз не розглядає Україну в такому ж світлі як Білорусь. Про це сьогодні під час зустрічі з журналістами в редакції газети “Високий Замок” у Львові заявив посол ЄС в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра.

“Українська влада відчуває певний ступінь ізоляції, коли йдеться про візити в Україну європейських політиків. Цього літа в Ялті мало би відбуватися засідання ініціативи, що об`єднує президентів Центральної та Східної Європи і останнім часом  було надіслано кілька відмов, зокрема, відмовився президент Чехії. І це ясний сигнал для президента Януковича, що країни Європи не бачать ситуацію в Україну як таку, що має бути в європейській країні, яка претендує на приналежність до ЄС” – сказав він.

Водночас посол наголосив на тому, що ЄС не розглядає  Україну як Білорусь. “Є суттєві відмінності. Про це свідчить бодай те, що ми сьогодні можемо з вами зустрітися. Не будемо складати все в один кошик. ЄС хоче продовжувати свою присутність в Україні і докладатиме зусилля для того, щоби українська влада проводила реформи, щоби український народ відчував поліпшення ситуації, зокрема, в питанні лібералізації візового режиму, щоби українці розширили свої контакти в Західній Європі” – наголосив посол.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *