ОСТАННІ НОВИНИ

В обласній програмі соціального захисту враховано усі побажання чорнобильців – Баран

|

Комплексна обласна програма соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, на 2012-2014 роки – це фаховий документ, який відображає інтереси більшості чорнобильців. У цьому переконаний депутат Львівської обласної ради від Партії регіонів Олег Баран.

 «По-перше – цей документ ініційований самими чорнобильцями і є результатом тривалої та тісної співпраці. Попри те, що розробником стало управління соціального захисту населення Львівської ОДА, у документі враховано усі бажання та потреби самих чорнобильців. По-друге, Програма є довготривалою, адже вона розрахована на термін до 2014 року. Що сприятиме її повноцінній  реалізації», – наголосив обласний обранець.

 Як додав Олег Баран, до цього питання управління обласної адміністрації підійшло серйозно і фахово. «Обласна  Програма соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи доводить лише те, що зі свого боку область йде на зустріч людям зі статусом чорнобилець. Адже розуміє складність ситуації, яка є на сьогоднішній день», – додав депутат.

Крім того, Олег Баран нагадав і про перерахунок виплат чорнобильцям, які ініціювала держава. Так станом на січень цього року пенсії учасникам ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС та потерпілим внаслідок Чорнобильської катастрофи в  порівнянні із груднем минулого року зросли  практично удвічі: з 1803,13 грн до 3539,11 грн.

Нагадаємо, сьогодні, 26 квітня, Львівська обласна рада прийняла Комплексну програму соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, на 2012-2014 роки. За відповідне рішення проголосував 81 депутат.

Програмою передбачено фінансування на 2012 рік в сумі 1,105 млн грн, з яких більше 975,0 тис. грн – з обласного бюджету. Перш за все гроші скеровують на покращення  медичного обслуговування чорнобильців підтримку громадських організацій та надання матеріальної допомоги малозабезпеченим.

 Фото: прес-служба ЛОО ПР

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *