ОСТАННІ НОВИНИ

Садовий закликав західну пресу не навішувати Львову «нацистських» ярликів

|

Міський голова Львова Андрій Садовий звернувся з відкритим листом до європейських журналістів, в якому закликав не використовувати щодо Львова «радянські пропагандистські штампи минулого та різноманітні ярлики». Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

«Львів та Західна Україна в цілому у ХХ столітті стали сценою страшних злочинів двох тоталітарних систем – нацистської та комуністичної. Внаслідок «червоного» та «коричневого» терору у місті та регіоні загинули мільйони українців, євреїв, поляків та представників інших національностей. Пам`ять про ці жертви жива, в місті досі мешкають свідки цих злочинів.

У той же час, в радянські часи комуністична пропаганда свідомо та системно працювала на те, аби приклеїти українському національному руху ярлик «нацистських поплічників». При цьому, найбільшим «злочином» українців Галичини, на думку комуністів, був відчайдушний опір радянському режиму. Після першого досвіду комуністичної влади 1939-1941 років українці дійсно масово повстали проти нової радянської окупації, захищаючи свої міста та села від нового терору комуністичних спецслужб. Боротьба Української повстанської армії спочатку проти нацистської а потім і проти радянської влади тривала з 1943-го і аж до початку 50-х років» – йдеться в листі мера Львова до європейських мас-медіа. 

Відтак, мер Львова звернувся до представників західних медіа не використовувати радянські пропагандистські штампи минулого та різноманітні ярлики. «Графіті зі свастикою на стіні можуть з’явитись у будь-якому місті Європи. Як і в будь-якому цивілізованому місті, у Львові вони будуть негайно ліквідовані, як і інші образливі для львів’ян символи. Впевнений, що численні фани та журналісти, які приїдуть до Львова на Євро-2012 зможуть на власні очі пересвідчитись, що Львів – це гостинне і привітне місто, останній невідкритий скарб Європи», – зазначив А.Садовий.

Нагадаємо, раніше німецький телеканал RBB оприлюднив сюжет про Львів, як одне з приймаючих міст Євро-2012, під назвою «Футбол під свастикою». В сюжеті німецькі журналісти змалювали Львів як місце домінування нацистської ідеології та показали декілька кадрів зі свастиками на стінах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *