ОСТАННІ НОВИНИ

УКУ отримав понад триста видань із музикології

|

У Інституті літургійних наук УКУ 24 квітня відбулася презентація бібліотеки відомого німецького та американського музиколога, професора Гарвардського університету Крістофера Вольфа, повідомляє прес-служба УКУ.

Понад триста видань отримав Інститут літургійних наук від бібліотеки Крістофера Вольфа за сприяння американсько-української фундації «Сейбр-Світло» та Американського посольства в Україні. Це англомовні та німецькомовні видання, серед яких 15-томна енциклопедія «Музика у минулому і сучасному», спеціалізовані підручники з історії музики, журнали, оксфордської видання, нотний матеріал, зокрема, твори Баха, Вівальді, Скарлатті, Аллеґрі, Франка, Телемана, Альбіноні, Каччіні, Кунау, Честі, Лотті тощо.

«Бібліотека, яку отримав Український католицький університет, – це подарунок не тільки для УКУ та міста, а й для всієї музичної громади України, – зазначив під час презентації директор Інституту літургіки Юрій Ясіновський. – Це дуже цінна література».

Видання, за словами Юрія Ясіновського, будуть цікавими не тільки для вузькопрофільних спеціалістів, а й загалом для музикантів та дослідників: «Ця бібліотека дасть новий імпульс для розширення горизонтів музикології в Україні, відкриє нові та перспективні теми наукових праць, також українські дослідники зможуть по-новому увійти у науковий світовий дискурс».

Фонд «Сейбр-Світл» співпрацює з Українським католицьким університетом уже близько десяти років. За цей час він подарував для університетської бібліотеки більше тисячі книг гуманітарного спрямування.

Крістофер Вольф – дослідник життя й творчості Баха, Моцарта та європейської барокової музики.

Його фундаментальна праця – Christoph Wolff: Johann Sebastian Bach: The Learned Musician. WWNorton & Co, Hardcover, 2000, 544p. – отримала широкий резонанс у мистецьких колах Європи та Америки.

Крістофер Вольф цікавиться давньою музикою, а також добою бароко та класицизму, а особливу увагу приділяє постаттям Й. С. Баха та В. А. Моцарта.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *